Urządzenia i Akcesoria
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
Spód
-
200 g herbatników
-
90 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
Pierwsza warstwa
-
300 g mleka
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 jajka
-
50 g skrobi ziemniaczanej50 g skrobi kukurydzianej
-
100 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
Druga warstwa
-
300 g śmietany, 36% tłuszczu
-
250 g serka kremowego np. Philadelphia®, podzielonego na kawałki
-
100 g miodu płynnego
-
2 żółtka
-
3 łyżeczki żelatyny w proszku
-
woda ilość do namoczenia żelatyny
-
2 łyżeczki cynamonu, mielonego ilość do dekoracji
-
8 - 10 orzechów włoskich, łuskanych, połówek ilość do dekoracji
-
1 - 2 laski cynamonu (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9.2 g
Kalorie
1974.1 kJ /
471.5 kcal
Tłuszcz
32.6 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
36.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ PIECZENIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser kokosowo-pistacjowy
1 godz. 5 min
Ciasto ananasowe bez pieczenia
6 godz. 30 min
Sernik bananowy
7 godz. 55 min
Sernik z mascarpone na zimno (bez cukru)
4 godz. 30 min
Przekładaniec na bogato
2 godz. 35 min
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9 godz. 5 min
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
4 godz. 30 min
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2 godz. 30 min
Czekoladowe ciasto lodowe z mascarpone i orzechami laskowymi
3 godz. 15 min
Sernik jogurtowy
8 godz.
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3 godz.
Ciasto Rafaello
8 godz. 30 min