Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Basic chocolate cake
- 200 g unsalted butter, cut into pieces and softened, plus extra for greasing
- 600 g plain flour
- 80 g Dutch cocoa powder
- 540 g white sugar
- 2 tbsp baking powder
- 2 pinches salt
- 500 g full cream milk
- 2 tsp natural vanilla extract
- 4 eggs, room temperature
Buttercream icing
- 500 g icing sugar (see Tips)
- 240 g unsalted butter, cut into pieces and softened
- 1 tbsp boiling water
- 1 tsp natural vanilla extract
Assembly
- lollies of choice, for decorating
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1180.6 kJ / 281.1 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 42.9 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 92.4 mg
Alternatywne przepisy
Bliss ball rocket skewers
30 min
Gravity cake
2h
Chocolate chip cookies
50min
Chocolate chip muffins
40 min
American-style pancakes
40 min
Alphabet cupcakes
25h 30min
Noughts and crosses
2h 45min
Fairy doll cake
2h 20min
Basic chocolate cupcakes
40 min
Basic vanilla cake
55min
Too easy chocolate cake
50min
Basic vanilla cupcakes
35min