Urządzenia i Akcesoria
Chocolate custard mille feuille
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 8 godz. 15 min
6 portions
Składniki
Pastry cream
-
cornflour50 g
-
caster sugar20 g
-
full cream milk220 g
-
unsalted butter20 g
-
eggs2
-
natural vanilla extract1 tsp
-
dark chocolate broken into pieces50 g
Puff pastry
-
plain flour plus extra for dusting (see Tips)250 g
-
unsalted butter chilled, cut into pieces200 g
-
sea salt½ tsp
-
lemon juice2 tsp
-
water chilled100 g
Assembly
-
icing sugar for dusting
-
fresh raspberries (approx. 12)50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
232.6 mg
Białko
8.9 g
Kalorie
2390.5 kJ /
569.2 kcal
Tłuszcz
35.3 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
22.7 g
Węglowodany
54.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brioche
5 godz.
Lemon meringue pie
3 godz.
Crème brûlée
7 godz.
Chocolate ice cream
12 godz.
Chocolate sauce
20 min
Profiteroles
2 godz.
Choux pastry
1 godz.
Fondant
25 min
Chocolate truffle cake
2 godz. 15 min
Chocolate salted caramel petit fours
7 godz. 10 min
Pavlova towers
4 godz. 30 min
Layered chocolate cappuccino cups
19 godz. 30 min