Chocolate custard mille feuille

Chocolate custard mille feuille

3.9 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 8 godz. 15 min
6 portions

Składniki

Pastry cream
  • cornflour
    50 g
  • caster sugar
    20 g
  • full cream milk
    220 g
  • unsalted butter
    20 g
  • eggs
    2
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • dark chocolate broken into pieces
    50 g
Puff pastry
  • plain flour plus extra for dusting (see Tips)
    250 g
  • unsalted butter chilled, cut into pieces
    200 g
  • sea salt
    ½ tsp
  • lemon juice
    2 tsp
  • water chilled
    100 g
Assembly
  • icing sugar for dusting
  • fresh raspberries (approx. 12)
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 232.6 mg
Białko 8.9 g
Kalorie 2390.5 kJ / 569.2 kcal
Tłuszcz 35.3 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 22.7 g
Węglowodany 54.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...