Fairy doll cake

Fairy doll cake

2.8 12 ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 portions

Składniki

Vanilla cake
  • unsalted butter cut into pieces and softened, plus extra for greasing
    200 g
  • plain flour
    680 g
  • white sugar
    540 g
  • baking powder
    2 tbsp
  • salt
    2 pinch
  • full cream milk
    500 g
  • natural vanilla extract
    2 tsp
  • eggs
    4
Buttercream icing
  • icing sugar (see Tips)
    250 g
  • unsalted butter cut into pieces and softened
    120 g
  • boiling water
    2 tsp
  • natural vanilla extract
    ½ tsp
Fondant
  • water
    40 g
  • gelatine powder
    3 tsp
  • glucose syrup
    100 g
  • glycerine (see Tips)
    15 g
  • icing sugar plus extra sifted for dusting and kneading (see Tips)
    620 g
  • natural food colouring of choice (see Tips)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 971.5 kcal / 408041.8 kJ
Białko 10.7 g
Tłuszcz 27.4 g
Węglowodany 172.1 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 16.8 g
Sód 295.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...