Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Basic chocolate cake
- 100 g unsalted butter, cut into pieces and softened
- 300 g plain flour
- 40 g Dutch cocoa powder
- 270 g white sugar
- 1 tbsp baking powder
- 1 pinch salt
- 250 g full cream milk
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 eggs, room temperature
Buttercream icing
- 250 g icing sugar (see Tips)
- 120 g unsalted butter, cut into pieces and softened
- 2 tsp boiling water
- ½ tsp natural vanilla extract
Fondant
- 40 g water
- 3 tsp gelatine powder
- 100 g glucose syrup
- 15 g glycerine (see Tips)
- 620 g icing sugar, plus extra sifted for dusting and kneading (see Tips)
- natural food colouring of choice (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2902.9 kJ / 691.2 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 125.8 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.7 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 156.6 mg
Alternatywne przepisy
Glacé icing
5 min
Chocolate cupcakes
1h 20min
Sandwich sushi
1 godz. 45 min
Marshmallow icing
7h 40min
Royal icing
5 min
Basic chocolate cupcakes
40min
Lime meringue tartlets
2h 40min
Mini monsters
1h 25min
Chocolate cupcakes with vanilla coconut icing
29h 10min
Freckle cake
26h 40min
Fondant
25min
Gravity cake
2 godz.