Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Banana ice cream
- 5 ripe bananas (approx. 500 g), cut into slices
- 1 tsp vanilla bean paste
- 45 g pouring (whipping) cream
Caramel sauce
- 80 g butter, cut into pieces
- 110 g double cream
- 40 g dark brown sugar
- 40 g caster sugar
- 40 g pure maple syrup
- 1 tsp vanilla bean paste
- ½ tsp fine sea salt
Vanilla sponge
- butter, for greasing
- 125 g caster sugar, plus extra for sprinkling
- 5 eggs, room temperature
- 1 tsp vanilla bean paste
- 125 g self-raising flour
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1600.4 kJ / 381 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 50.4 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 287.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aussie meat pies
2h
Bee sting cake
6 godz. 50 min
Apricot Danish slice
40min
Apple crumble meringue slice
2 Std. 45 Min
Sago plum pudding
28h 15min
Profiteroles
2h
Apple shortcake
1h 50 min
Layered Jaffa® slice
2h 30 min
Jam and coconut tarts
1h 10min
Soft butter rolls
1h 50 min
Chocolate truffle cake
2h 15min
Milk bread (Challah)
2h 20min