Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di riso a chicco corto per sushi
- 50 g di aceto di riso
- 50 g di sakè
- 20 g di zucchero
- 2 pizzichi di sale
- 600 g di acqua
- 2 pezzi di alga kombu (opcjonalnie)
- 4 fogli di alga nori a metà
- 150 g di filetti di salmone fresco a listarelle 0,5 cm (vedere consigli 1 e 2)
- 100 g di cetriolo con la buccia, a listarelle 0,5 cm (vedere consiglio 3)
- 50 g di salsa di soia
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1820 kJ / 435 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 87.6 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli 'Shao mai'
2 godz.
Pollo in salsa adobo con purè di platano
1 Std. 20 Min
Noodles con agnello e verdure
30 Min
Uramaki (per 1 persona)
1 godz. 30 min
Sushi misto (per 1 persona)
10u. 30min
Panini ripieni di carne di maiale cotti al vapore (Nikuman)
2 godz.
Ravioli di cavolo e maiale cotti a vapore
1 Std. 35 Min
Shao mai di gamberi al vapore
1 Std. 15 Min
Involtini primavera di gamberi con salsa agrodolce
1u. 5min
Ramen giapponese
1 Std. 40 Min
Ravioli cinesi
1h
Ravioli di gamberi al vapore
1 Std. 15 Min