Torta al cioccolato (Mississipi Mud Pie)

Torta al cioccolato (Mississipi Mud Pie)

3.8 18 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 porzioni

Składniki

Impasto
  • 120 g di farina per torte + q.b. + per infarinare
  • 55 g di burro freddo, a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 35 g di acqua
Ripieno
  • 200 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
  • 120 g di burro a pezzi
  • 1 stecca di vaniglia i semini estratti
  • 3 uova
  • 15 g di caffè espresso
  • 150 g di panna (35% di grassi)
  • 150 g di zucchero grezzo
  • ½ cucchiaino di sale
  • 250 g di panna montata

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 6.23 g
Kalorie 2157 kJ / 516 kcal
Tłuszcz 45.86 g
Błonnik 2.82 g
Węglowodany 19.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...