Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 30 g de aceite
- 1000 g de tomate verde, cortados por la mitad
- 3 g chiles serranos, sin tallos
- 65 g de hojas de perejil fresco
- 65 g de cilantro fresco
- 65 g de hojas de epazote, frescas
- 1 cdita de orégano
- 1 ½ cdita de sal fina
- 1 papa, mediana, cortada en cubos
- 2 calabacitas, cortadas en cubos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1256 kJ / 299 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mole de olla vegano
45 Min
Mole ligero de poblano y almendras
20 Min
Romeritos veganos
1 Std.
Sopa de garbanzos con nopales
50 Min
Chilacas con queso
40 min
Taquitos de huitlacoche
25 Min
Agua de avena y manzana
5 min
Pancita de hongos
1 Std.
Mole de olla vegetariano
1 Std.
Nopalitos con guajillo y elote
30 Min
Huevos al albañil
25 Min
Arroz al chile serrano y epazote
2h 40min