Wersje kompatybilne
Frolla alle mandorle con zabaione agli agrumi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crumble alle mandorle
- 50 g di burro, congelato a pezzi
- 50 g di farina tipo 00
- 50 g di farina di mandorle
- 50 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
Polpa di agrumi
- 1 arancia, preferibilmente biologica
- 1 limone, preferibilmente biologico
- 1 pompelmo, preferibilmente biologico
Zabaione agli agrumi
- 4 tuorli
- 120 g di zucchero
- 60 g di vino dolce, tipo Moscato o Porto bianco
- 60 g di succo d'arancia, spremuto fresco
Termine della preparazione
- 1 cucchiaio di bacche di goji
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1418 kJ / 339 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 44.6 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
La nuova Sacher di Luca Montersino
3h 30min
Crema inglese
15 Min
Albumi montati a neve
5min
Bavarese di Roquefort con uva e noci
1h 35 min.
Pere, formaggio e miele
15 Min
Alberelli al cioccolato
4h 25min
Crema di mele e cioccolato (di Luca Montersino)
25 min
Corona di riso e castagne alla fonduta
50 min
Éclair all'arancia
7ωρ.
Torta bavarese ai tre cioccolati di Luca Montersino
3h 30min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 min
Crema Bimby ®
45 min