Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 150 g di farina tipo 00
- 75 g di burro a pezzi + q.b. per imburrare
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua
Ripieno
- 200 g di formaggio fresco spalmabile
-
200
g di ricotta di pecora, ben sgocciolata dal siero
lub 200 g di ricotta vaccina, ben sgocciolata dal siero - 20 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
Terminare la preparazione
- 3 - 4 pomodori secchi a pezzettini
- 20 - 30 olive verdi denocciolate a metà
- 20 capperi sott'aceto sgocciolati, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1038 kJ / 248 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croissant al burro (alla maniera de Colazione da Tiffany)
5h 15min
Cestini con crema di lenticchie e cotechino
3h
Colomba pasquale alle mandorle
1h
Rosette al salmone e gamberetti (senza glutine)
2h 5min
Bigné al Gorgonzola ricoperti di cioccolato
1sa 25 dk
Torta del cardinale
3h 30min
Stuzzichini di Pasqua
1 Std. 30 Min
Pan coniglio
5 godz. 5 min
Salatini vegetariani
50min
Crema di funghi e noci
15 Min
Lasagne fredde
1sa 10 dk
Involtini di melanzane con feta e pomodori secchi
55min