Wersje kompatybilne
Baci di dama salati al parmigiano e pistacchi con mostarda di pere (di Sebastiano Rovida)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g di pistacchi tritati
- 140 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 150 g di burro a pezzi
- 150 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di paprika dolce (circa 2 g)
- 20 g di mostarda di pere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 837 kJ / 200 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bignè al formaggio
1h 5min
Tartellette con zabaione salato agli asparagi (senza glutine)
1h
Tortine alla creme brulèe
1h 5min
Budini aromatici al pomodoro
1h 10min
Mini flan di Parmigiano e miele (di Sebastiano Rovida)
1h 10min
Cestini con crema di lenticchie e cotechino
3h
Frolla alle mandorle con zabaione agli agrumi
1h 10min
Bignè al Gongorzola, lampone e sciroppo d'acero (di Sebastiano Rovida)
1h 5min
Muffin al finocchietto selvatico e topinambur
50min
Sformatini di asparagi
45min
Mousse di formaggio di capra e menta con composta di pere
40min
Bignè al radicchio con glassa al taleggio
1h 20min