Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b. per imburrare
- 90 g di nocciole sgusciate
- 120 g di farina integrale
- 120 g di farina
- 2 cucchiaini di bicarbonato di sodio
- ½ cucchiaino di sale
- 450 g di latticello
- 60 g di zucchero muscovado
- 75 g di miele
- 65 g di semi di zucca
- 75 g di datteri denocciolati a listarelle
- 50 g di uvetta
- 45 g di ciliegie disidratate
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza grattugiata (senza la parte bianca)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 408 kJ / 98 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 14.1 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Barrette di riso soffiato alle arachidi
2u. 20min
Crackers integrali arancia e salvia
2 Std. 40 Min
Barrette di granola e ciliegie
40min
Barrette ai semi misti e cacao
45min
Muesli croccante mandorle e cocco
2 godz. 35 min
Biscotti ai semi
30min
Barrette di sesamo, miele e agrumi
30min
Biscotti leggeri con fragola e nocciole
30min
Granola di frutta secca e miele
40min
Biscotti ai semi vari (senza zucchero)
30min
Barrette arancia e cacao
2h 10min
Praline avena, cocco e miele
35min