Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 150 g di uova
- 60 g di zucchero
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 1 pizzico di sale
- 60 g di farina tipo 00 per dolci (vedere consigli)
- 10 g di fecola di patate
Crema al latte
- 250 g di latte
- 1 cucchiaino di miele
- 80 g di zucchero
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 35 g di amido di mais (maizena)
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Terminare la preparazione
- 30 g di nocciole spellate
- 20 g di orzo soffiato o altro cereale soffiato
- 50 g di zucchero
- 100 g di caffè espresso
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1803 kJ / 431 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 55.4 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Finto tiramisù (senza uova)
1 Std. 30 Min
Happy sun beach
10min
Bignè arcobaleno
2 Std.
Terrina alla barbabietola e formaggio di capra
Pas d’évaluation
Spumone al caffè
15 Min
Baguette dolce
4 Std. 30 Min
Barbajada
20 Min
Crema al caffé con gelato al mascarpone
24 Std. 50 Min
Farina di patate
8 Std. 15 Min
Tiramisù da bere
10min
Monte Rosa analcolico
10min
A ‘ngornata
2h 20 min