Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de manzanas peladas y en cuartos
- 2 cucharadas de pasas
- 2 cucharadas de azúcar moreno
- ½ cucharadita de canela molida
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 2 cucharaditas de ron (opcjonalnie)
- 100 g de mantequilla a temperatura ambiente en trozos (y algo más para engrasar)
- 2 huevos
- 100 g de azúcar glas
- ½ vaina de vainilla (la raspadura)
- 1 pellizco de sal
- 170 g de harina de espelta
- ½ cucharadita de levadura química en polvo
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 2152 kJ / 514 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 70.5 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 125.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho invertido con ciruelas rojas
1h
Bizcocho veteado de manzana
1h
Tarta de manzana
1h
Bizcocho de manzana
1h
Cake a la cerveza negra
50min
Magdalenas de castañas y chocolate
1 Std. 15 Min
Mini plum cakes de mandarina, miel y jengibre
1h
Pasteles de pistacho y coco
1h
Tatin de pera
45min
Bizcocho de compota de manzana
2 Std. 20 Min
Tarta de manzana y pera
50min
Bizcocho de manzana (sin azúcar)
50min