Wersje kompatybilne
Mini plum cakes de mandarina, miel y jengibre
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de jengibre fresco en láminas finas
- 70 g de azúcar
- 90 g de mantequilla en trozos (y algo más para engrasar)
- 2 mandarinas
- 6 cucharaditas de miel
- 2 huevos
- 90 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 500 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1137 kJ / 272 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Flan de ricota, cebolla y salvia
1 godz.
Pasteles de manzana en vaso
1 godz.
Financieros de albaricoque
30min
Minicakes de lima y limón
50min
Bizcochitos de vainilla con mermelada
1 godz.
Pasteles de pistacho y coco
1 godz.
Mermelada de verano
55 min
Merengues con nata y coco
6 godz. 30 min
Bocaditos de batata con especias (Sin azúcar)
30min
Amaretti
1h 20min
Pudin de calabaza y naranja
1 godz. 30 min
Bizcocho húmedo de mandarina y coco
1 godz. 40 min