Wersje kompatybilne
Mini plum cakes de mandarina, miel y jengibre
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de jengibre fresco en láminas finas
- 70 g de azúcar
- 90 g de mantequilla en trozos (y algo más para engrasar)
- 2 mandarinas
- 6 cucharaditas de miel
- 2 huevos
- 90 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 500 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1137 kJ / 272 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Conejo con aceitunas negras y alcaparras
50min
Coca con cabello de ángel y nueces
1h 20min
Bizcocho húmedo de mandarina y coco
1 Std. 40 Min
Cake de manzana y especias
1h 15min
Bizcocho de manzana
1h
Crumble de pera con chocolate
25min
Manzanas con sabayón de sidra
40min
Mermelada y refresco de cítricos
45min
Bizcocho veteado de manzana
1h
Plum cake y refresco de frutas naturales
2h
Bizcochitos de vainilla con mermelada
1h
Pastel francés con fresas (millasson)
1 Std. 10 Min