![Polenta aux olives et tomates confites Polenta aux olives et tomates confites](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FE971FD3-3E17-40F9-A801-B4E60B903831/Derivates/871a530c-686f-40cf-9d05-e4426eff314d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de comté, coupé en morceaux
- 60 g d'olives noires dénoyautées
- 60 g de tomates confites
- 500 g de lait de soja
- 1 c. à café de sel fin, à ajuster en fonction des goûts
- 175 g de polenta
- 10 g d'huile d'olive extra vierge
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1451 kJ / 347 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Papeton d'aubergine et son coulis de tomates
2h
Tomates farcies aux herbes, polenta aux olives
45min
Polenta au beaufort et jambon ibérique
15 Min
Gratin de polenta à l’italienne
55min
Panisses
30 min
Caponata sicilienne
55min
Canapés de polenta sans gluten
2h 30min
Polenta aux olives
45min
Panisses marseillaises
3h
Polenta aux cèpes, œuf au plat
30 min
La socca
40min
Terrine courgette-basilic et concassée de tomates
5 godz. 30 min