Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 3 Eier
- 60 g Milch
- 120 g Butterschmalz
- 12 Holunderblütendolden, gewaschen
- 75 g Zimt-Zucker-Mischung
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 999 kJ / 239 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Holunderblütensirup
72 godz.
Germknödel
1 Std.
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 Std. 10 Min
Apfelstrudel
1 Std. 20 Min
Birnen-Topfenstrudel mit Vanillesauce
2h
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Zwetschkenkoch mit Schneenockerln
50min
Gebackene Hollerstrauben
30min
Scheiterhaufen
1 Std. 30 Min
Rohrnudeln mit Pflaumen
1 Std. 50 Min
Grießnockerl
30min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1 Std.