Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 3 Eier
- 60 g Milch
- 120 g Butterschmalz
- 12 Holunderblütendolden, gewaschen
- 75 g Zimt-Zucker-Mischung
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 999 kJ / 239 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Apfelstrudel
1h 20min
Leberknödel
55min
Scheiterhaufen
1h 30 min
Reisauflauf mit Äpfeln
1sa 45 dk
Holunderblütensirup
72 godz.
Austernpilzknödel mit Rettichsalat und Teriyakisauce
1 godz. 5 min
Hollerkoch
2 godz. 50 min
Leberknödelsuppe
45p
Polentaecken mit Rhabarberkompott
3sa 40 dk
Gebackene Hollerstrauben
30p
Süße Polenta mit Zwetschkenmus
35p
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1h