Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de agua
- 600 - 800 g de coliflor, en trozos (4 cm)
- 100 g de cebolla blanca, en trozos
- 4 jitomates, en cuartos
- 1 chile verde, fresco, sin semillas
- 100 g de aceitunas verdes deshuesadas
- 65 g de hojas de cilantro
- 200 g de clamato
- ½ cdita de sal
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 60 g de jugo de limón amarillo
- 50 g de catsup
- 1 aguacate, en rebanadas finas
- tostadas, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 455.3 kJ / 108.8 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 438.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calabacitas con elote y cilantro
20min
Todo en uno: Arroz blanco y rollitos de pollo con verduras - Demo presentadores
40 min
Tinga de col
35 min
Pozolillo de elote tierno estilo Michoacán
1h 20 min
Chorizo de champiñones
20min
Esquites de chayote
25 min
Salsa cátsup
25 min
Botana fresca de surimi
10min
Papitas negras
55 min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min
Coctel de champiñones
20min
Gelatina de mazapán
2h