Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de agua
- 600 - 800 g de coliflor, en trozos (4 cm)
- 100 g de cebolla blanca, en trozos
- 4 jitomates, en cuartos
- 1 chile verde, fresco, sin semillas
- 100 g de aceitunas verdes deshuesadas
- 65 g de hojas de cilantro
- 200 g de clamato
- ½ cdita de sal
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 60 g de jugo de limón amarillo
- 50 g de catsup
- 1 aguacate, en rebanadas finas
- tostadas, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 455.3 kJ / 108.8 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 438.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chilaquiles rojos
25 Min
Chilaquiles divorciados
1 Std.
Salsa roja de molcajete
10 Min
Chorizo de champiñones
20 min
Marlin en escabeche estilo Sinaloa
20 min
Tamales de acelga con requesón (Black Diamond)
2h 30min
Salsa martajada
50 Min
Machaca de camarón (Black Diamond)
30 Min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min
Carlota de limón
5h
Agua de jamaica
20 min
Papitas negras
55 Min