
Urządzenia i Akcesoria
Hummus
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
6 Portionen
Składniki
-
Petersilie abgezupft5 Stängel
-
Kichererbsen (Abtropfgew. je 265 g)2 Dosen
-
Tahin60 g
-
Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln40 g
-
Gemüsebrühe, flüssig50 g
-
Zitronensaft2 - 3 EL
-
Salz½ TL
-
Pfeffer3 Prisen
-
Kreuzkümmel, gemahlen1 TL
-
Salatgurke in Stiften1
-
Fladenbrot in Stücken1
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
410 kcal /
1716 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
46 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
961 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ESSEN & TRINKEN 2/2016
48 Przepisów
Niemcy
Niemcy