Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 2 Dosen Kichererbsen (Abtropfgew. je 265 g)
- 60 g Tahin
- 40 g Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln
- 50 g Gemüsebrühe, flüssig
- 2 - 3 EL Zitronensaft
- ½ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 Salatgurke, in Stiften
- 1 Fladenbrot, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1716 kJ / 410 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 961 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hummus von Rote Bete
15min
Tahin-Joghurt-Dip - Yoğurtlu Tahin Soslu
5min
Hummus
10min
Weiße-Bohnen-Dip
20min
Kichererbsencreme
9 godz. 45 min
Auberginen-Dip
50min
Hummus, grüne Tahina und israelischer Salat
40min
Auberginensalat - Baba Gannuş
1h
Hummus aus dicken Bohnen
1h 15min
Kichererbsenpaste - Humus
13 Std.
Grüner Humus
10min
Möhren-rote-Linsen-Hummus
25min