Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Bulgur, fein
- 120 g Wasser
- 50 g Olivenöl
- 1 ¼ TL Salz
- 2 Bund Petersilie, abgezupft
- ½ Bund Minze, abgezupft
- 3 Frühlingszwiebeln, in Stücken
- 1 Salatgurke, geschält, entkernt (ca. 200 g), in Stücken
- 1 Zitrone, Saft ausgepresst
- ¼ - ½ TL Pfeffer
- 200 g Strauchtomaten, entkernt, in Würfeln (ca. 1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 651 kJ / 155 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mutabal (Auberginen-Joghurt-Dip)
50 menit
Za´atar-Brot
1 Std. 40 Min
Hummus
20 min
Tahin-Joghurt-Dip - Yoğurtlu Tahin Soslu
5 min
Hummus
10 min
Orient-Kartoffelsalat
1j 20 menit
Orientalischer Kartoffelsalat
2j
Tabouleh mit Aprikosen
35 Min
Hummus, grüne Tahina und israelischer Salat
40 min
Auberginensalat - Baba Gannuş
1j
Bulgursalat - Kısır
1j
Gurken-Minz-Raita
25 min