![Auberginen-Curry-Dip (Bangladesh) Auberginen-Curry-Dip (Bangladesh)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F26E4E7B-130A-497B-BC17-971109256796/Derivates/F1B4A2D6-239C-4D38-B13C-491FDFE2595C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Koriander, abgezupft
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 80 g getrocknete Aprikosen, entsteint, halbiert
- 80 g Rapsöl
- 2 Auberginen (à ca. 350 g), in Würfeln (1 cm)
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 50 g Tomatenmark
- 10 g gelbe Currypaste
- 1 ½ - 2 TL Salz
- 10 g brauner Zucker
- 10 g Limettensaft
- ½ TL Pfeffer
- 2 TL Kurkuma, gemahlen
-
40
g Sesam, hell
lub 40 g Sesam, hell und schwarz gemischt - 70 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 928 kJ / 222 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Auberginenpüree
1 godz. 30 min
Hummus
10min
Kashmiri Reis
30min
Möhren-Hummus
50min
Auberginensalat - Baba Gannuş
1 Std.
Mandel-Naan-Brot (Pakistan)
1 godz. 30 min
Orient-Kartoffelsalat
1h 20min
Za´atar-Brot
1j 40 menit
Avocado-Bohnen-Hummus
10min
Gurken-Minz-Raita
25 Min
Zaalouk (Auberginen-Salat)
50min
Auberginen-Dip
50min