Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Stängel Minze, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 150 g Sahnejoghurt
- 7 Prisen Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 1 Zwiebel, halbiert
- 15 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 20 g Olivenöl
- 150 g Wasser, kochend heiß
- 100 g rote Linsen
- 1 Dose Kokosmilch (400 g)
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 2 Prisen Chiliflocken
- 1 - 2 TL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1515 kJ / 364 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Rote-Linsen-Gemüse-Suppe
35min
Linsen-Spinat-Curry
40min
Cremige Möhren-Linsensuppe
35min
Indische Linsensuppe
45min
Ingwer-Linsensuppe mit Kokosmilch
40min
Erbsen-Curry-Suppe
40min
Cremige rote Linsensuppe
45min
Kürbis-Kokos-Suppe
35min
Dal Tadka
30min
Süßkartoffelsuppe
30min
Rote Linsen-Kürbissuppe
35min
Möhren-Kichererbsen-Suppe
45min