Tarte tutti frutti à la vanille

Tarte tutti frutti à la vanille

4.5 128 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 parts

Składniki

La crème à la vanille
  • de lait
    300 g
  • œuf
    1
  • jaune d'œuf
    1
  • de sucre en poudre
    70 g
  • de fécule de maïs type Maïzena
    30 g
  • gousse de vanille égrainée
    1
  • de mascarpone
    130 g
La pâte et la garniture
  • de beurre mou, coupé en dés dont 10 g pour le moule
    130 g
  • de sucre en poudre
    120 g
  • de farine de blé
    165 g
  • de levure chimique
    5 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • gousse de vanille égrainée
    1
  • blanc d'œuf
    1
  • de fraises équeutées
    200 g
  • de framboises fraîches
    200 g
  • de groseilles rouges égrainées
    100 g
  • de myrtilles
    100 g
  • de sucre glace maison
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 446 kcal / 1861 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 51 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...