Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di ricotta fresca
- 150 g di latte
- 2 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
- 50 g di mandorle pelate
- 150 g di pomodori secchi
- 20 g di basilico fresco, le foglie lavate
- 10 g di capperi sott'aceto
- 120 g di olio di semi di mais
- 1 spicchio di aglio senz'anima (opcjonalnie)
- 1200 g di acqua
- 400 g di pasta secca corta, tipo caserecce (cottura 12 minuti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2757 kJ / 659 kcal
- Białko
- 20.9 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 36.3 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Medaglie di borlotti con spinaci e mandorle
1 Std.
Pasta di riso primavera risottata (senza glutine)
45 Min
Torta di patate e mais
1 Std. 50 Min
Torta di quinoa con cannellini
1h 5min
Quiche vegetariana agli spinaci e peperoni
1 Std.
Plumcake salato vegetariano
1 Std. 15 Min
Tagliatelle mediterranee
35min
Terrina di verdure e uova
3h 20min
Tortiglioni pasticciati alle verdure
1 Std.
Frittata senza uova
1 Std. 50 Min
Pasta sfiziosa
30 Min
Risotto al basilico e pecorino con dadolata di melanzane
1 Std. 10 Min