Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di fiocchi di avena
- 500 g di acqua
-
20
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato (8 g) - 2 cucchiai di miele
- 100 g di olio di semi di girasole + + q.b. per oliare
- 200 g di farina di segale
- 130 g di farina manitoba + q.b. per infarinare
- 1 ½ cucchiaino di sale
- ½ - 1 cucchiaino di semi di finocchio (opcjonalnie)
- 250 g di farina manitoba
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1738 kJ / 415 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane rustico ai semi
1 Std. 30 Min
Crackers di soia
3h
Pagnotta di farro e semi di zucca
3h 40min
Filoncini di avena e olive taggiasche (vegan)
4h
Pane integrale in cassetta
4h
Pane di segale
3 Std. 20 Min
Pane integrale con muesli
4h
Filone di segale
4h
Pane di avena con semi di zucca
3h 50min
Roggenbrot (pane austriaco)
3 godz. 30 min
Pane ai cereali con i semi
3h 10min
Pane integrale ai semi vari
4h 10min