Urządzenia i Akcesoria
Tamarind chutney
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
1 Total recipe
Składniki
-
tamarind paste (see Tips)300 g
-
brown sugar1 tbsp
-
fresh coriander leaves and stalks (approx. 30 g)15 sprigs
-
fresh long green chillies trimmed and cut into thirds2
-
lemon juice2 tsp
-
olive oil1 tsp
-
cumin seeds1 ½ tsp
-
ground ginger¾ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Total recipe
Sód
66.5 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
1617 kJ /
385 kcal
Tłuszcz
6.6 g
Błonnik
13 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
72.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sambhar Masala
25 min
Paneer makhani
45 min
Chaat masala
10 min
Bombay aloo
40 min
Mint and peanut chutney
35 min
Tarka dal
30 min
Achari paneer murgh
1 godz. 5 min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 godz. 15 min
Coriander chilli chutney
5 min
Baingan ka bharta
1 godz. 20 min
Cucumber and mint raita
30 min
Amritsari dal
26 godz.