Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g tamarind paste (see Tips)
- 1 tbsp brown sugar
- 15 sprigs fresh coriander, leaves and stalks (approx. 30 g)
- 2 fresh long green chillies, trimmed and cut into thirds
- 2 tsp lemon juice
- 1 tsp olive oil
- 1 ½ tsp cumin seeds
- ¾ tsp ground ginger
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 1617 kJ / 385 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 72.1 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 66.5 mg
Alternatywne przepisy
Lemon rasam
40 min
Vada
2 Std. 35 Min
Date and tamarind chutney
8 godz. 50 min
Sambhar
1 godz. 30 min
Fresh coconut chutney
10 Min
Aloo tikki
55 min
Paneer
4 Std. 5 Min
Everyday Indian curry paste
30 min
Amritsari dal
26h
Potato karakari
50 Min
Dosa with spiced potato filling
17 Std. 40 Min
Bengali fish cakes
1h 20 min