Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g white sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- 50 g water
- 4 Buerre Bosc pears (firm), peeled, cored and cut into halves (see Tips)
- water, to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
- 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
- flaked almonds, toasted, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1078.4 kJ / 256.8 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 49.5 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 4.3 mg
Alternatywne przepisy
Strawberry and thyme butter
10min
Gail Kordic's Caramel oranges with sabayon (TM6)
50min
Spiced Polish Christmas cake
99u. 30min
Sous vide strawberries with white chocolate mousse (TM5)
2 godz.
Sous vide pears with cinnamon sauce (TM6)
2 godz.
Steamed pistachio cheesecakes with mango
1h 30min
Leek and smoked salmon dip
55min
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30 Std. 25 Min
Rosewater madeleines
30 min
Camembert with cranberries and almonds
30 min
Malted crème brûlée with salted caramel ice cream
28h 30min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24h 35min