Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g white sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- 50 g water
- 4 Buerre Bosc pears (firm), peeled, cored and cut into halves (see Tips)
- water, to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
- 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
- flaked almonds, toasted, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1078.4 kJ / 256.8 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 49.5 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 4.3 mg
Alternatywne przepisy
Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream
7h 10min
Vanilla sauce (crème anglaise)
10 min
Malted crème brûlée with salted caramel ice cream
28 Std. 30 Min
Berry curd
15 Min
Easy Coddled Eggs
35 Min
Rosewater madeleines
30min
Gingerbread pavlova stack
5 godz. 30 min
Moscato panna cotta with pistachios
6h 25min
Speculaas
1h
Sous-vide strawberries with white chocolate mousse
2 Std.
Duck breast à l`orange with orange zabaglione
2 godz. 20 min
Fruit coulis
10 min