Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g água
- ½ c. chá de sal
- 200 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos
- 500 g postas de bacalhau demolhado (2 postas aprox.)
- 60 g azeite
- 1 pé de tomilho seco
- 2 folhas de salva fresca (opcjonalnie)
- 8 dentes de alho
- 450 g natas c/ 35% de gordura
- Fatias de pão frito ou torrado q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 226 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Açorda de bacalhau com tomate
25 min
Torta de bacalhau
1 Std.
Coroa recheada
1h 50min
Empadão de alheira e couve-flor
1 godz. 5 min
Bacalhau à Soutelo
25 min
Bacalhau de Natal
1 godz. 15 min
Açorda de tomate e ovas com peixe assado
1 godz. 5 min
Doce de cebola - TM5
1h 20min
Bacalhau espiritual
50 Min
Açorda de alheira e grelos
35 Min
Bacalhau à abade de Priscos
50 Min
Puré de batata
45min