Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g água
- ½ c. chá de sal
- 200 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos
- 500 g postas de bacalhau demolhado (2 postas aprox.)
- 60 g azeite
- 1 pé de tomilho seco
- 2 folhas de salva fresca (opcjonalnie)
- 8 dentes de alho
- 450 g natas c/ 35% de gordura
- Fatias de pão frito ou torrado q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 226 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tamboril com azeitonas e puré de limão
1 Std.
Chutney de pera e mostarda
45 Min
Mexilhões com caril verde
25 Min
Mexilhões com bloody Mary
30 Min
Polvo com molho de ervas
1 Std.
Risoto de polvo
1 Std. 10 Min
Arroz de polvo à espanhola
1 Std. 30 Min
Bacalhau à abade de Priscos
50 Min
Lulas no forno
1 Std. 10 Min
Pudim de bacalhau
2 Std.
Fricassé de bacalhau
50 Min
Bacalhau à Soutelo
25 Min