Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 200 g farinha tipo 65
- 2 ovos
Recheio
- 10 g queijo parmesão
- 1000 g água
- 2 c. chá de sal
- 150 g peito de frango cortado em pedaços
- 30 g cebola
- 1 ovo
- 50 g espinafres descongelados e escorridos
Montagem
- Água q.b. p/ cozer
- 1 c. chá de sal
- 1 fio de azeite
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1202 kJ / 287.3 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 37.7 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 1281 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guisado cremoso de frango e mostarda
40 Min
Esparguete fino com amêijoas e vieiras
1 Std. 40 Min
Tortilhas
1j
Burritos
55 min.
Fondant de chocolate
15 Min
Salmão com molho de aneto e arroz basmati
40 Min
Bolinhos de queijo e batata
1j
Técnica Tortellini
Keine Bewertungen
Hambúrguer de atum com anchovas
20 Min
Daiquiri de vodka e amora
10 min.
Tacos de peru com molho de amendoim
30 Min
Hambúrgueres de frango com gratinado de legumes
55 min.