Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g agrião
- 30 g manteiga
- 250 g alho-francês cortado em pedaços pequenos
- 100 g batata cortada em pedaços
- 500 g água
- 150 g leite
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 50 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 130 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de cogumelos
1h 20min
Sopa de legumes com pesto
55min
Creme de cogumelos
20min
Creme de couve-flor com pinhões
40min
Creme de couve-flor com profiteroles de tomate seco
2 Std. 25 Min
Sopa fria de pepino, maçã e limão
10min
Creme de couve-flor
45min
Creme de cenoura, leite de coco e caril
45min
Creme de ervilhas e agrião
45min
Sopa de alho-francês com croutons
55min
Creme de beterraba
40min
Sopa de cenoura e canónigos
35min