Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g azeitonas pretas s/ caroço
- 200 g água
- 2 c. chá de açúcar
- 15 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 15 g fermento de padeiro fresco
- 400 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- 1 c. chá de manjericão picado
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1147.9 kJ / 274.4 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 45.9 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 713.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Batido proteico de banana e amendoim
5min
Pão de batata
12 Std.
Cacetinhos de centeio
1 Std. 30 Min
Focaccia recheada
1 Std. 25 Min
Pão de iogurte
1 Std. 25 Min
Pão de noz e chocolate
1 Std. 25 Min
Artisan bread
1 Std. 30 Min
Pão de azeitona
3h
Ciabatta com azeitonas
1 Std. 30 Min
Pão recheado com queijo mozarela
45 Min
Pão de cerveja preta e patê de requeijão, manjericão e tomate seco
50 Min
Pão de forma integral
2 godz.