Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ovo
- 250 g leite
- 1 c. chá de açúcar
- 20 g azeite
- 15 g fermento de padeiro fresco
- 130 g farinha p/ pão s/ glúten
- 120 g farinha de milho fina
- 1 c. chá de sal
- Manteiga q.b. p/ untar
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1216.8 kJ / 290.8 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 557.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de centeio e aveia
1h 30min
Pão de iogurte
1h 25min
Pão de centeio e noz
1h 25min
Pão de cerveja
1 Std. 15 Min
Pão de iogurte
50min
Pães de banana e centeio
1 godz. 35 min
Pães de centeio
2 Std. 10 Min
Pão de manteiga e nozes sem glúten
1h 30min
Pão de nozes
1 Std. 55 Min
Pão norueguês
55min
Pão da terra
1 godz. 35 min
Cacetinhos de centeio
1h 30min