Urządzenia i Akcesoria
Pfirsich-Curry-Chutney
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Schraubgläser
Składniki
-
Zwiebeln halbiert300 g
-
frischer Ingwer geschält, in Scheiben (2-3 mm)25 g
-
Olivenöl20 g
-
frische Pfirsiche (à ca. 150-175 g), im Ganzen4
-
Gelierzucker 3:1110 g
-
Rosinen10 g
-
Apfelessig (mind. 5 % Säure)30 g
-
Senfkörner, gelb1 EL
-
Salz, unjodiert½ TL
-
Currypulver mild1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
2 g
Kalorie
865 kJ /
207 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Feigensenf
55 min
Rote-Rüben-Senf
50 min
Bärlauchpesto
20 min
Kapern-Ei Aufstrich
25 min
Zwetschkenessig mit Schwips
1 godz.
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55 min
Rhabarbersirup mit Rosmarin
2 godz. 30 min
Crème de Cassis (Johannisbeerlikör)
1 godz. 5 min
Kirschenchutney
1 godz. 5 min
Süßer Marillensenf
55 min
Ribisel-Apfelessig
4 godz. 20 min
Marillen-Karotten-Chutney
1684 godz.