Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Zwiebeln, halbiert
- 25 g frischer Ingwer, geschält, in Scheiben (2-3 mm)
- 20 g Olivenöl
- 4 frische Pfirsiche (à ca. 150-175 g), im Ganzen
- 110 g Gelierzucker 3:1
- 10 g Rosinen
- 30 g Apfelessig (mind. 5 % Säure)
- 1 EL Senfkörner, gelb
- ½ TL Salz, unjodiert
- 1 TL Currypulver, mild
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 865 kJ / 207 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pfirsichmarmelade mit Banane und Thymian
1 Std.
Feigensenf
55min
Bärlauchpesto
20 Min
Zwetschkenessig mit Schwips
1 Std.
Bellinimark
1 Std. 45 Min
Feigenmus mit Zwetschken und Sherry
1h 5min
Stachelbeerchutney mit Berberitzen
55min
Rotweinzwetschken mit Ingwer und Haselnüssen
1 Std. 25 Min
Süßer Marillensenf
55min
Kirschenchutney
1h 5min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 Std. 10 Min
Zwetschkenröster
1 Std. 30 Min