Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g frische Bärlauchblätter, grob geschnitten, etwas mehr zum Dekorieren
- 250 g Topfen, 20% Fett
- 100 g Sauerrahm
- 2 TL Bärlauchpaste, selbst gemacht (siehe Tipp) (opcjonalnie)
- ½ TL Meersalz
- 2 TL Leinöl
- ½ - 1 TL Senf (z. B. Estragonsenf), nach Geschmack
- 2 Spritzer Zitronensaft, frisch gepresst
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 552 kJ / 132 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Bärlauchcremesuppe
30 min
Bärlauch-Brennnesselspätzle mit Bergkäse
45 Min
Frühlingsaufstrich
20 min
Bärlauchlaibchen mit Kräutercreme
40 min
Bärlauch-Erdäpfelkas
40 min
Bärlauchpaste
20 min
Frühlingshafter Grünkernaufstrich
30 min
Erdäpfel-Bärlauchsuppe
30 min
Grüner Brotaufstrich mit Wildkräutern
15min
Bärlauch-Aufstrich
15min
Rote-Rüben-Suppe
45 Min
Kürbiskernaufstrich
5 min