Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de cerises avec les noyaux
- beurre, pour le moule
- 125 g de sucre roux, et un peu pour le moule
- 30 g de fécule de maïs
- 50 g de lait
- 2 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 40 g d'amandes en poudre
- 200 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1475.2 kJ / 352.2 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 38.7 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 min
Cuajada aux abricots
50min
Clafoutis aux cerises
50min
Mia aux abricots
1 Std.
Clafoutis figues-amandes
50min
Clafoutis aux myrtilles
50min
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1 Std. 10 Min
Clafoutis aux poires, mûres et amandes
55 min
Clafoutis prune-cannelle
40min
Flaugnarde aux poires
50min
Tarte amandine aux mirabelles
1 Std. 30 Min
Clafoutis aux abricots
55 min