Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'eau
- 220 g de sucre en poudre
- 50 g de rhum blanc
- 120 g de raisins secs
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 1000 g de lait
- 120 g de semoule de blé dur fine
- 2 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 897 kJ / 213 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 36.1 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteaux de semoule aux raisins
5 Std. 15 Min
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6 Std. 45 Min
Riz au lait
1 Std.
Semoule au lait d'amande
2h 15min
Semoule aux raisins secs - à partir de 12 mois
20 Min
Petits gâteaux de semoule à la framboise
25 Min
Far breton aux pruneaux
1 Std. 10 Min
Semoule au lait et à la fleur d'oranger
1 Std. 15 Min
Œufs au lait au caramel
55 min
Gâteau de riz au caramel
1h 40min
Œufs au lait
50min
Far breton aux pruneaux
2h