Pain d'épices aux fruits secs

Pain d'épices aux fruits secs

4.8 296 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 parts

Składniki

  • d'amandes émondées
    70 g
  • de noisettes
    70 g
  • de lait
    100 g
  • de miel
    250 g
  • de beurre doux coupé en morceaux, et un peu pour le moule
    100 g
  • de farine de seigle
    100 g
  • de farine de blé et un peu pour le moule
    100 g
  • de levure chimique (½ sachet)
    1 c. à café
  • de cassonade
    50 g
  • œuf
    1
  • de sel
    1 pincée
  • de cannelle en poudre
    2 c. à café
  • de gingembre en poudre
    1 c. à café
  • de noix de muscade fraîchement râpée
    1 pincée
  • d'écorce d'orange confite détaillée en dés
    70 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 279 kcal / 1173 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...