Pain d'épices aux fruits secs

Pain d'épices aux fruits secs

4.8 305 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 parts

Składniki

  • 70 g d'amandes émondées
  • 70 g de noisettes
  • 100 g de lait
  • 250 g de miel
  • 100 g de beurre doux coupé en morceaux, et un peu pour le moule
  • 100 g de farine de seigle
  • 100 g de farine de blé et un peu pour le moule
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
  • 50 g de cassonade
  • 1 œuf
  • 1 pincée de sel
  • 2 c. à café de cannelle en poudre
  • 1 c. à café de gingembre en poudre
  • 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
  • 70 g d'écorce d'orange confite détaillée en dés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 5 g
Kalorie 1173 kJ / 279 kcal
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...