Struffoli (Italy)

Struffoli (Italy)

3.7 3 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 portions

Składniki

Struffoli
  • plain flour plus extra for dusting
    500 g
  • unsalted butter
    5 g
  • sugar
    90 g
  • liqueur Strega or Galliano
    50 g
  • medium eggs
    4
  • ground cinnamon
    1 pinch
  • bicarbonate of soda
    1 pinch
  • fine sea salt
    1 pinch
  • lemon zest only, finely grated
    1
  • orange zest only, finely grated
    1
  • groundnut oil for frying
    1000 g
Icing
  • honey
    300 g
  • water
    25 g
  • sugar
    50 g
  • orange zest only, grated
    1
  • lemon zest only, grated
    1
  • candied orange peel
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 315 kcal / 1318 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 14.1 g
Węglowodany 43.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...