
Urządzenia i Akcesoria
Struffoli (Italy)
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 portions
Składniki
Struffoli
-
plain flour plus extra for dusting500 g
-
unsalted butter5 g
-
sugar90 g
-
liqueur Strega or Galliano50 g
-
medium eggs4
-
ground cinnamon1 pinch
-
bicarbonate of soda1 pinch
-
fine sea salt1 pinch
-
lemon zest only, finely grated1
-
orange zest only, finely grated1
-
groundnut oil for frying1000 g
Icing
-
honey300 g
-
water25 g
-
sugar50 g
-
orange zest only, grated1
-
lemon zest only, grated1
-
candied orange peel100 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
315 kcal /
1318 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
14.1 g
Węglowodany
43.8 g