Urządzenia i Akcesoria
Struffoli (Italy)
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 portions
Składniki
Struffoli
-
plain flour plus extra for dusting500 g
-
unsalted butter5 g
-
sugar90 g
-
liqueur Strega or Galliano50 g
-
medium eggs4
-
ground cinnamon1 pinch
-
bicarbonate of soda1 pinch
-
fine sea salt1 pinch
-
lemon zest only, finely grated1
-
orange zest only, finely grated1
-
groundnut oil for frying1000 g
Icing
-
honey300 g
-
water25 g
-
sugar50 g
-
orange zest only, grated1
-
lemon zest only, grated1
-
candied orange peel100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
4.4 g
Kalorie
1318 kJ /
315 kcal
Tłuszcz
14.1 g
Węglowodany
43.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Alcohol-free Berry Mojito
Brak ocen
Serrano Ham and Asparagus Soup
45 min
Slow-cooked Veal Stew
2 godz. 10 min
Fruit sauce (coulis)
10 min
Chocolate and Pear Cake
1 godz. 30 min
Chocolate Coco Bars
1 godz.
Argentinian Alfajores
1 godz. 10 min
Goat's Cheese Flans with Yoghurt Sauce and Leeks
45 min
Nut Cupcakes
30 min
Chocolate Macarons
25 godz. 30 min
Blueberry Muffins
45 min
Rhubarb and Strawberry Juice
45 min