Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Pecorino Romano, in chunks (3 cm)
- 1 red chilli
- 20 g extra virgin olive oil
- 150 g pancetta, diced (2 cm)
-
400
g peeled tomatoes, canned
lub 300 g crushed tomatoes, canned - 1 tsp salt
- 1 pinch black pepper, freshly ground
- 360 g pasta (bucatini, spaghetti or linguine)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2197 kJ / 525 kcal
- Białko
- 21.4 g
- Węglowodany
- 67.5 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti alla Puttanesca
35min
Milanese risotto
25min
Cacio e Pepe
30 min
Croque Madame
45 min
Eggs with herb sauce and Easter biscuits
Brak ocen
Red Pepper and Paprika Hollandaise Sauce
15min
Spaetzle
35min
Steak tartare
30 min
Panna Cotta with Caramelised Mango - Panna cotta con mango caramellato
6h 30min
Galaktoboureko
1h 35min
Sofrito Toasts with Serrano Ham
40min
Pasta Fagioli Soup
40min