Bucatini amatriciana

Bucatini amatriciana

4.6 38 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portion

Składniki

  • Pecorino Romano in chunks (3 cm)
    40 g
  • red chilli
    1
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • pancetta diced (2 cm)
    150 g
  • peeled tomatoes canned
    400 g
    300 g crushed tomatoes, canned
  • salt
    1 tsp
  • black pepper, freshly ground
    1 pinch
  • pasta (bucatini, spaghetti or linguine)
    360 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 21.4 g
Kalorie 2197 kJ / 525 kcal
Tłuszcz 20.6 g
Błonnik 3.3 g
Węglowodany 67.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...