Bucatini amatriciana
TM5 TM6

Bucatini amatriciana

4.5 (35 ocen)

Składniki

  • 40 g Pecorino Romano, in chunks (3 cm)
  • 1 red chilli
  • 20 g extra virgin olive oil
  • 150 g pancetta, diced (2 cm)
  • 400 g peeled tomatoes, canned
    lub 300 g crushed tomatoes, canned
  • 1 tsp salt
  • 1 pinch black pepper, freshly ground
  • 360 g pasta (bucatini, spaghetti or linguine)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2197 kJ / 525 kcal
Białko
21.4 g
Węglowodany
67.5 g
Tłuszcz
20.6 g
Błonnik
3.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy