Wersje kompatybilne
Porchetta with Orange, Fennel, Chilli and Sage - Porchetta agrumata con finocchio, peperoncino e salvia
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Tbsp dried fennel seeds
- ½ - 1 Tbsp chilli flakes, to taste
- 1 orange, thin peelings of skin only
- 5 garlic cloves
- 6 fresh sage leaves
- 30 g coarse sea salt
- 30 - 60 g white wine, to taste
- 1250 g pork belly, boned, with rind
- 750 g pork loin
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2145 kJ / 515 kcal
- Białko
- 46.6 g
- Węglowodany
- 1.1 g
- Tłuszcz
- 35.8 g
Alternatywne przepisy
Sourdough-style Loaf
122 Std. 45 Min
Sous-vide Korean-style BBQ Pork Loin
4 Std. 50 Min
Blue Cheese and Rosemary Soda Bread
35 Min
Prosciutto Herb Breadsticks
30 Min
Sous-vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce
2 Std. 20 Min
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40min
Choux Pastry
2 Std.
Five-spice Duck with Mushrooms, Asian Vegetables and Rice
1 Std. 5 Min
Duck and Pork Terrine
52 Std.
Sourdough Rye
51 Std. 10 Min
Meatballs, Tomato Sauce and Parmesan Polenta
1h 10min
Pork, Chestnut and Chorizo Stew
26h 15 min