Gingerbread Chocolate Cake
TM6 TM5 TM31

Gingerbread Chocolate Cake

4.5 (20 ocen)

Składniki

Sponge

  • 3 medium eggs
  • 25 g milk
  • 120 g sugar
  • 50 g plain flour
  • 50 g cornflour
  • 20 g cocoa powder, plus extra for dusting
  • 1 ½ tsp baking powder
  • 1 ½ tsp gingerbread spices (see tip)

Filling and Assembly

  • 6 gelatine leaves
  • 600 g whipping cream
  • 40 g caster sugar
  • 200 g white chocolate, small pieces or callets
  • 30 g orange juice
  • 150 g blackcurrant jam

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
1674 kJ / 400 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
40 g
Tłuszcz
24 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy