Gingerbread Chocolate Cake

Gingerbread Chocolate Cake

4.5 20 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
12 pieces

Składniki

Sponge
  • medium eggs
    3
  • milk
    25 g
  • sugar
    120 g
  • plain flour
    50 g
  • cornflour
    50 g
  • cocoa powder plus extra for dusting
    20 g
  • baking powder
    1 ½ tsp
  • gingerbread spices (see tip)
    1 ½ tsp
Filling and Assembly
  • gelatine leaves
    6
  • whipping cream
    600 g
  • caster sugar
    40 g
  • white chocolate small pieces or callets
    200 g
  • orange juice
    30 g
  • blackcurrant jam
    150 g

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 400 kcal / 1674 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...