Vindaloo de cordero - India

Vindaloo de cordero - India

4.5 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 raciones

Składniki

  • chiles secos (sin tallo ni semillas)
    2 - 3
  • ñoras (sin tallo ni semillas)
    3
  • de garam masala (ver receta básica)
    1 cucharada
  • de semillas de amapola
    1 cucharadita
  • de hebras de azafrán
    1 pellizco
  • de sal
    1 ½ cucharaditas
  • de jengibre fresco (2-3 cm)
    1 trozo
  • dientes de ajo
    6
  • de vinagre
    50 g
  • de carne de cordero en trozos, sin nervios (en trozos de aprox. 4 cm)
    800 g
  • de aceite de girasol
    70 g
  • de cebolla en cuartos
    400 g
  • de tomate concentrado
    50 g
  • de pulpa de tamarindo
    1 cucharadita
    3 ciruelas pasas sin hueso
  • de azúcar moreno
    1 cucharadita
  • de agua
    400 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 374 kcal / 1566 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 27.3 g
Węglowodany 6.3 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...