![Mud cake Mud cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/54977395-AEFF-4C8C-AE71-237151C72EAA/Derivates/485927A5-EFAE-49EF-95C1-1DAB32FB8B37.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le gâteau
- 600 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 375 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 250 g d'eau
- 200 g de sucre en poudre
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 4 œufs
- 90 g de marsala sec
Le glaçage
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 120 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 30 g de beurre, coupé en morceaux
- 30 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2506.8 kJ / 602.2 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 53.4 g
- Tłuszcz
- 38.5 g
- Błonnik
- 4.3 g
Alternatywne przepisy
Victoria sponge cake
1 Std.
Gâteaux moelleux fourrés au lait
1 godz. 30 min
Gianduja choco-Passion
18 godz. 20 min
Muffins au chocolat et aux noix de pécan
40 Min
Gâteau au chocolat léger
3h 15min
Croquant au chocolat
16 Std. 20 Min
Croustillant au chocolat comme un whoopie pie
1 Std.
Cupcakes trois couleurs
2 godz.
Gâteau aux amandes
1 Std.
Entremets coco-passion-papaye
24 godz.
Cake chocolat et gingembre confit
1ωρ. 15 λεπτ.
Brownie
45 Min