Torta alle mandorle glassata alla vaniglia

Torta alle mandorle glassata alla vaniglia

4.3 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 fette

Składniki

Torte alle mandorle
  • burro q.b. per imburrare
  • 220 g di mandorle
  • 220 g di mandorle
  • 4 uova (circa 53-63 g l'una)
  • 3 tuorli d'uovo
  • 200 - 250 g di zucchero semolato
  • 30 g farina bianca istantanea
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere
  • 1 cucchiaino di cannella in polvere
Glassa alla vaniglia
  • 3 albumi
  • 140 g di zucchero semolato
  • 1 pizzico di sale
  • ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 100 g di burro morbido, a pezzi

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 10 g
Kalorie 1648 kJ / 394 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 2.7 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...