Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torte alle mandorle
- burro q.b. per imburrare
- 220 g di mandorle
- 220 g di mandorle
- 4 uova (circa 53-63 g l'una)
- 3 tuorli d'uovo
- 200 - 250 g di zucchero semolato
- 30 g di farina bianca istantanea
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
Glassa alla vaniglia
- 3 albumi
- 140 g di zucchero semolato
- 1 pizzico di sale
- ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 100 g di burro morbido, a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1648 kJ / 394 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di mandorle e cioccolato
1 godz. 30 min
Torta al cioccolato e frutta secca (senza glutine)
1 Std. 10 Min
Torta ricotta e fichi
10 Std. 30 Min
Torta degli auguri
1h 35min
Pan di Spagna
1h 50min
Torta al burro di arachidi e biscotti
1h 25min
Cheesecake banane e frutti rossi (senza lattosio)
1 godz. 40 min
Torta cappuccino
2h
Torta cappuccino e caramello
2h
Cheesecake ai mirtilli
5sa
Torta soffice al profumo di arance
55 dk
Torta Bimby®
1h 50min