Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brioches
- 370 g di farina 380 w + q.b. (vedere varianti)
- 90 g di uova
- 30 g di tuorli d'uovo
- 80 g di cubetti di ghiaccio
- 70 g di zucchero semolato
- 15 g di lievito di birra fresco
- 45 g di burro, a pezzi (1-2 cm)
- 5 g di sale
- farina 380 w q.b. per infarinare (vedere varianti)
Termine della preparazione
- 400 g di pesche in scatola tagliate a metà, lasciate a scolare e asciugare (peso netto)
- 1 uovo, sbattuto per spennellare
- 100 g di gelatina neutra
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1000 kJ / 239 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa inglese al forno
3 Std. 25 Min
Diamanti al cioccolato
7 Std. 30 Min
Cannoncini alla crema di vino rosso
40min
Torta del cardinale
3h 30min
Bignè alla crema al limone con pinoli e caramello
4h
Tortine dell'amore
1h 40min
Girelline alla crema e cioccolato (di Luca Montersino)
6u.
Ciliegie sotto spirito
1440 godz. 35 min
Ciambella ciociara
3h
Piconi
1h 10min
Torta mimosa gelato
3h 30min
Torta Diplomatica
3h