Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brioches
- 370 g di farina 380 w + q.b. (vedere varianti)
- 90 g di uova
- 30 g di tuorli d'uovo
- 80 g di cubetti di ghiaccio
- 70 g di zucchero semolato
- 15 g di lievito di birra fresco
- 45 g di burro, a pezzi (1-2 cm)
- 5 g di sale
- farina 380 w q.b. per infarinare (vedere varianti)
Termine della preparazione
- 400 g di pesche in scatola tagliate a metà, lasciate a scolare e asciugare (peso netto)
- 1 uovo, sbattuto per spennellare
- 100 g di gelatina neutra
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1000 kJ / 239 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panettone al cioccolato e arancia
3h 30 min.
Panettone farcito
6 Std. 45 Min
Zuppa inglese al forno
3h 25min
Tarallini al latte
3 Std. 10 Min
Torta cappuccino
2 godz.
Cannoncini alla crema
3 Std.
Frittelle di prugne
9h
Éclair di primavera alla verbena
Brak ocen
Girelline alla crema e cioccolato (di Luca Montersino)
6h
Pandoro al caffè con salsa al caramello
12 Std. 30 Min
Biscotti al profumo di arancio
2 godz.
Bomboloni al forno
3u. 35min