Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcochos de almendra
- mantequilla (Lurpak®) para engrasar
- 50 g de granillo de almendra cruda
- 220 g de almendras enteras con piel (crudas)
- 4 huevos
- 3 yemas de huevo
- 250 g de azúcar
- 30 g de harina de repostería
- 1 sobre de levadura química en polvo
- 1 cucharadita de canela molida
Crema de vainilla
- 3 claras de huevo
- 140 g de azúcar
- 1 pellizco de sal
- ½ cucharadita de vainilla líquida
- 100 g de mantequilla (Lurpak®) a temperatura ambiente, en tozos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1618 kJ / 387 kcal
- Białko
- 9.25 g
- Węglowodany
- 35.94 g
- Tłuszcz
- 22.92 g
- Błonnik
- 2.58 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Milhojas de crema y toffee
2 godz. 30 min
Tarta de fresas y nata
1 godz. 15 min
Tarta de cerezas
2 godz.
Tarta de primavera
10h
Charlota de mango con bizcocho al cacao
6h 15 min
Tarta de merengue y fresas
1 godz. 10 min
Bomba de chocolate
4h
Cheesecake de chocolate con merengue
3h 35min
Bizcocho con fresas y nata
2 godz.
Tarta Dobos
2h 40min
Tarta de requesón y fresas
6h 20 min
Tarta de chocolate con bizcocho de zanahoria y piña
5 Std. 30 Min