
Wersje kompatybilne
Honey Mustard Baked Chicken and Garlic Cauliflower Purée
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic bulb plus two cloves
- 35 g olive oil
- 250 g onions quartered
- 30 g honey
- 40 g wholegrain mustard
- 10 g Dijon mustard (opcjonalnie)
- 1 Tbsp fresh rosemary leaves only
- 2 tsp fine sea salt
- 4 chicken breast fillets (approx. 650 g)
- 800 g cauliflower florets
- 130 g milk
- ¼ - ½ tsp ground black pepper to taste
- 1 tsp fresh thyme leaves for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 381 kcal / 1596 kJ
- Białko
- 46 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Węglowodany
- 17 g
- Błonnik
- 7 g