Wersje kompatybilne
Honey Mustard Baked Chicken and Garlic Cauliflower Purée
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic bulb, plus two cloves
- 35 g olive oil
- 250 g onions, quartered
- 30 g honey
- 40 g wholegrain mustard
- 10 g Dijon mustard
- 1 Tbsp fresh rosemary, leaves only
- 2 tsp fine sea salt
- 4 chicken breast fillets (approx. 650 g)
- 800 g cauliflower florets
- 130 g milk
- ¼ - ½ tsp ground black pepper, to taste
- 1 tsp fresh thyme leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1596 kJ / 381 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Roasted Pork and Apples with Butternut Squash Purée
1h 25min
Beef-Ragout with Macaroni
30min
Honeyed Chicken
25 min
Chicken Pad Thai
20 min
Lemon Chicken with Couscous and Tzatziki
30min
Chicken with creamy vegetable sauce
50min
Pork Tenderloin with Mustard Sauce
30min
Chicken in Red Pepper Sauce with Courgette and Feta Couscous
55min
Gruyère-stuffed Salmon Patties with Salad
1 godz. 5 min
Herby Steaks with French Potato Salad
45min
Chicken and Spinach Lasagne
1h 15 min