Wersje kompatybilne
Honey Mustard Baked Chicken and Garlic Cauliflower Purée
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic bulb, plus two cloves
- 35 g olive oil
- 250 g onions, quartered
- 30 g honey
- 40 g wholegrain mustard
- 10 g Dijon mustard (opcjonalnie)
- 1 Tbsp fresh rosemary, leaves only
- 2 tsp fine sea salt
- 4 chicken breast fillets (approx. 650 g)
- 800 g cauliflower florets
- 130 g milk
- ¼ - ½ tsp ground black pepper, to taste
- 1 tsp fresh thyme leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1596 kJ / 381 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Tomato Risotto with Lemon Ricotta Stuffed Chicken Breast
45min
Lemon Chicken
20 Min
Pork Fillet with Red Wine Sauce and Vegetables
45min
Pork Tenderloin with Mustard Sauce
30 Min
Cranberry and Camembert Stuffed Chicken
45min
Leftover Turkey and Veg Bake
1h
Honey Lime Chicken with Mango Chutney
1h 15min
Chicken Involtini with Sun-Dried Tomato Pesto
50 Min
Pasta Salad with Salami
25 Min
Honeyed Chicken
25 Min
Pork Fillet with Mustard Sauce
30 Min
Basque Chicken
1h 10min