Thai Red Curry Paste
TM6

Thai Red Curry Paste

(Brak ocen)

Składniki

  • 6 tsp coriander seeds
  • 3 tsp cumin seeds
  • 200 g shallots, halved
  • 60 - 90 g fresh red chillies, halved, to taste
  • 2 stalks fresh lemon grass, cut in pieces (1 cm)
  • 12 garlic cloves
  • 45 g fresh galangal, peeled, cut in round slices (2 mm)
    lub fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
  • 3 limes, thin peelings of skin only
  • 30 g shrimp paste
    lub white miso paste
  • ½ tsp ground white pepper

Wartości odżywcze
na 1 jar
Kalorie
1917.1 kJ / 458.2 kcal
Białko
20.3 g
Węglowodany
100.6 g
Tłuszcz
5.3 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Błonnik
20 g
Sód
321.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy