Thai Red Curry Paste

Thai Red Curry Paste

5.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
1 jar

Składniki

  • coriander seeds
    6 tsp
  • cumin seeds
    3 tsp
  • shallots halved
    200 g
  • fresh red chillies halved, to taste
    60 - 90 g
  • fresh lemon grass cut in pieces (1 cm)
    2 stalks
  • garlic cloves
    12
  • fresh galangal peeled, cut in round slices (2 mm)
    45 g
    fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
  • limes thin peelings of skin only
    3
  • shrimp paste
    30 g
    white miso paste
  • ground white pepper
    ½ tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 jar

Sód 321.8 mg
Białko 20.3 g
Kalorie 1917.1 kJ / 458.2 kcal
Tłuszcz 5.3 g
Błonnik 20 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Węglowodany 100.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Może spodoba Ci się również...