Pumpkin Pearl Barley Risotto with Chorizo

Pumpkin Pearl Barley Risotto with Chorizo

4.3 79 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    50 g
  • onion cut in pieces
    40 g
  • chorizo cubed (approx. 0.5 cm - 1 cm)
    100 g
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • water boiling
    800 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
    1 ½
    1 ½ tsp vegetable stock paste, homemade
  • pumpkin flesh cut in pieces (2 cm)
    250 g
  • pearl barley rinsed
    300 g
  • dry white wine
    100 g
  • fine sea salt to taste
    2 pinches
  • ground black pepper to taste
    2 pinches
  • fresh rosemary leaves only
    1 sprig

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 519 kcal / 2171 kJ
Białko 18.8 g
Tłuszcz 21.7 g
Węglowodany 62.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...