Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 40 g onion, cut in pieces
- 100 g chorizo, cubed (approx. 0.5 cm - 1 cm)
- 30 g extra virgin olive oil
- 800 g water, boiling
-
1 ½
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 ½ tsp vegetable stock paste, homemade - 250 g pumpkin flesh, cut in pieces (2 cm)
- 300 g pearl barley, rinsed
- 100 g dry white wine
- 2 pinches fine sea salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2171 kJ / 519 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 62.1 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Avocado Pesto Orecchiette
35 min
Quick Tomato and Basil Gnocchi
25 min
Courgette and Feta Risotto
30 min
Mushroom Stroganoff with Parsnip and Leek Purée
1h 15 min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 min
Salmon and Fennel Risotto
25 min
Pumpkin Risotto with Bacon
50 min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min.
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1 Std. 35 Min
Sweet Potato, Pecan and Blue Cheese Risotto
30 min
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
1h 15 min
Chicken, Butternut Squash and Toasted Pine Nut Risotto
45 min.