Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 40 g onion, cut in pieces
- 100 g chorizo, cubed (approx. 0.5 cm - 1 cm)
- 30 g extra virgin olive oil
- 800 g water, boiling
-
1 ½
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 ½ tsp vegetable stock paste, homemade - 250 g pumpkin flesh, cut in pieces (2 cm)
- 300 g pearl barley, rinsed
- 100 g dry white wine
- 2 pinches fine sea salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2171 kJ / 519 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 62.1 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cauliflower Mac and Cheese
1 Std. 40 Min
Mediterranean Pearl Barley Risotto
1h
Chorizo, Potato and Cabbage Soup
35 min
Pearl Barley Risotto with Mushrooms
50 min
Pumpkin Quiche
2u. 5min
Pumpkin Risotto with Bacon
50 min
Ricotta and Sun-Dried Tomato Cheesecake
2u. 50min
Chicken, Butternut Squash and Toasted Pine Nut Risotto
45 min
Tagliatelle with Pumpkin
1h 10 min
Fennel Risotto
35 min
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
1h 15 min
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1h 10 min